08:00 - 16:00

Od Ponedeljka do Petka

[email protected]

Napišite nam email

Šta je to web hosting?

Podelite ovu objavu

Web hosting je proces zakupljivanja prostora gde će da se nalazi Vaš web sajt.

Web hostovi, odnosno hosting provajderi su „zakupodavci“ od kojih najmite prostor / server na kom će da se nalazi Vaš web sajt i email nalozi.

Usluga hostovanja sajta se često deli na „hosting pakete“ koje zakupljujete na period od 1 meseca / 3 meseca / 6 meseci i na godinu dana, ili više godina.

Sam hosting paket se razlikuje od provajdera do provajdera, a on definiše količinu resursa servera koji će Vam biti dodeljeni (ram memorija, procesorska moć, veličina i tip diska itd…) . Što je web sajt zahtevniji, to je potrebnije uzeti bolji hosting paket.

Ukoliko želite da napravite „online“ prisustvo, pouzdan web host je neophodan. Postoje na stotine raznih hosting provajdera koji nude na hiljade varijanti web hosting usluga (hosting paketa). Cene paketa se kreću od nekoliko evra sve do nekoliko stotina evra mesečno. Hosting paket birate u zavisnosti od toga kakav sajt ćete imati (lični blog, reklamni sajt za firmu, internet prodavnica itd…) i koliki budžet ste spremni da izdvojite za njega.

Odabirom pravog hosting provajdera / hosting paketa ćete dobiti web sajt koji se brzo i pouzdano učitava za vaše posetioce. Uzevši u obzir koliko firmi danas posluje delimično, ili potpuno „online“, njihove prodaje proizvoda i usluga dolaze od njihovih web sajtova. Ukoliko se potencijalni kupac pojavi na sajtu, a sajt se učitava veoma sporo ili se uopšte ne učita, ta osoba verovatno neće imati strpljenja nego će da potraži sličan sajt od konkurencije, gde neće imati prepreka i poteškoća.

Kako bi imali sopstveni web sajt, nije dovoljno da zakupite samo hosting paket, neophodno je da registrujete i domen (npr: www.goit.rs) koji će da upućuje na server gde imate zakupljen hosting paket.

Ukoliko želite da pokrenete web sajt, registrujete domen i da zakupite hosting paket, na pravom ste mestu. Posetite naš web sajt https://hosting.goit.rs i neko iz našeg tima će Vam sve detaljno objasniti. Kod nas možete i zatražiti ponudu za izradu web sajta (lični, blog, reklamni, poslovni, internet prodavnica itd…).

#hosting #webhosting #wordpresshosting #wordpress #domen #registracijadomena #rsdomen

Prijavite se na Newsletter

Budite u toku sa najnovijim objavama

Više da se vidi...

digitalni marketing - u današnje vreme digitalni marketing postaje neophodna stvar za poboljšanje online prisustva jedne firme
WEB

Digitalni Marketing – Da li vam je potreban?

Digitalni marketing postaje sve popularniji među kompanijama koje žele da poboljšaju svoju online prisutnost. Digitalni marketing obuhvata različite tehnike koje se koriste za promovisanje vašeg

Potrebna Vam je neka IT, ili WEB usluga?

Pritisnite dugme ispod da nas kontaktirate

Kontakt pozadina - goit.rs